2087 poze   306295 vizite

De vanzare Stoloni capsuni Albion

Stoloni Capsuni Albion - 10 buc - 25 lei

Pentru comenzi imi trimiteti mesaj cu comanda si adresa pe sunphoto.

Comanda se poate face si pe site
gradina-de-vis.shopmania.biz/

Comanda minima 40 lei +taxe postale

Comanda o trimit prin posta ,plata ramburs.
Taxe postale pentru colete -18 - 40 lei depinde de greutate/valoare ramburs

Capsuni Albion,Fragaria x ananassa,un soi remontant timpuriu,foarte productiv cu tufe de o vigoare medie,are frunze mari,florile mari sunt numeroase,cu polen viabil,parfum puternic.
Capsuni Albion este adaptat la condiţiile climatice din Romania,rezistenta ridicata la inghet - 25 grC,nepretentios fata de sol,în zonele foarte ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate.
Capsuni Albion fiind un soi remontant produce fructe din luna mai până în octombrie / noiembrie,pana la venirea înghețului. Are un randament ridicat de fructificare se pot obtine de la
500 g pana la 1 kg/plantă în condiții optime.
Capsuni Albion este un soi ce se poate cultiva pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, câmp liber, gradină, hidrocultură.

Capsunul este o planta perena cu o perioada de viata de 3-5 ani; in primul si al doilea an fructifica abundent incepand cu anul trei productia scade si fructele sunt mai mici.
La cultivarea capsunilor pe balcon, ghiveciul nu trebuie sa fie foarte mare si nici foarte adanc, pentru o singura planta este suficient un ghiveci cu un diametru de 15 centimetri si o adancime de 15 centimetri.
Capsunul pe balcon are un aspect de planta decorativa, deci la rasadit se pot creea combinatii care pe masura ce planta se dezvolta vor pune in evidenta frumusetea acestei plante.
Capsunile sunt foarte usor de cultivat, fructifica din abundenta atat pe balcon cat si in gradina; pot fi cultivate pe balcon in ghivece rotunde sau patrate care pot fi: suspendate, agatate, ridicate, trebuie tinut cont de faptul ca formeaza stoloni care pot atinge lungimi si de peste 1 metru cand pozitionam ghivecele, dimensiunile pe care le va atinge pe perioada ciclului vegetativ trebuie avute in vedere.
Capsunii se pot cultiva in ghivece de diferite dimensiuni, de regula o planta are nevoie de un spatiu de 10-15 centimetri, intr-un ghiveci cu diametru de 30 de centimetri se pot cultiva 3 plante. Imediat dupa rasadit vor avea apectul unei tufe, apoi va incepe sa dezvolte stoloni care pot fi ridicati pe un arac sau pot fi lasati sa cada in cascade in cazul in care se cultiva intr-un vas suspendat.
Multi comercianti vor explica despre capsuni ca ajung la 1,20 metri lungime, ca sunt productivi, am observat ca majoritatea dezvolta stoloni care ajung la aceste dimensiuni.
Important de remarcat ca unele soiuri fructifica pe toata perioada vegetativa in timp ce altele fructifica de doua ori pe an, la sfarsitul lunii mai inceputul lunii iunie si daca se taie frunzele si in luna august.
Pe balcoanele cu expunere la nord capsunii se pozitioneaza la soare in timp ce pe balcoanele cu expunere la sud prefera o pozitie umbrita, pamantul unde se vor cultiva capsunii terbuie sa fie usor acid sau neutru, bogat in humus si substante nutritive.
Nu suporta stagnarile de apa, irigarea trebuie facuta constant, pamantul din ghiveci trebuie mentinut umed iar pentru aceasta este necesar sa se asigure un drenaj eficient.
Se pot face fertilizari primavara cu fertilizanti lichizi, diluati in apa de irigatie; fertilizantii trebuie sa fie bogati in fosfor si potasiu.
Pentru cei ce vor sa cultive capsuni 100% ecologici se poate incorpora in pamantul din ghiveci putina cenusa de lemn care completeaza compozitia pamantului cu fosfor si potasiu.
Dupa 3-4 ani plantele de capsuni trebuiesc inlocuite, pot fi cumparate sau, la sfarsitul lunii iunie se selecteaza stolonii cei mai frumosi si se pun la facut radacini intr-un ghiveci, intr-un paharel de cafea, important este sa aiba cativa centimetri de pamant.
Nu se separa stolonii de planta mama inainte sa dezvolte radacini, separarea se face in prima parte a lunii septembrie, cand se pot rasadi in vasul unde vor ramane definitiv.
Pregatirea ghiveciului pentru capsuni se face asezand un strat de pietris sau de argila expandata de 1,5-2 centimetri pe fundul ghiveciului dupa care se poate adauga pamantul amestecat cu 10-15% nisip.
Se rasadeste planta de capsun, la aceiasi adancime la care se afla inainte, in prima saptamana pamantul trebuie mentinut umed in asa fel incat radacinile sa inceapa imediat sa se dezvolte.
Pe parcursul vegetatiei pamantul se mentine relativ umed, cand infloresc si incep sa formeze primele fructe au nevoie de o cantitate mai mare de apa , fructele contin circa 90% apa, cand incep sa formeze stoloni evaporarea apei la nivelul frunzelor poate fi mai mare decat cantitatea de apa absorbita de radacini, in aceasta perioada farfuriuta colectoare de sub vas trebuie sa aiba mereu 1-2 centimetri de apa, care incet va fi absorbita de radacini.
Daca se observa pe timpul zilei o usoara ofilire a frunzelor seara se pot stropi frunzele cu apa la temperatura mediului ambient folosind un pulverizator.
Capsunile incep sa fructifice incepand cu a doua parte a lunii mai inceputul luii iunie, se pot rcolta dimineata cand sunt mai parfumate. In ceea ce priveste soiurile de capsuni nu cred ca sunt in masura sa dau multe sfaturi, se pot cultiva cam toate soiurile, din cele cu fructe mari, cu fructe mici, cu stoloni lungi, eu cultiv capsuni in ghivece de 25 de centimetri in diametru si in vase de 30 de centimetri in diametru.
Pe perioada de iarna le asez pe pardoseala balconului si daca temperaturile sunt foarte scazute le acopar cu o punga de plastc gaurita.
Capsunile sunt rezistente le temperaturi scazute raman tot timpul verzi chiar sub zapada pe timpul iernii.
Primavara primele raze de sore le trezesc din repaosul vegetativ si incep un nou ciclu de viata.

Plantarea căpșunilor se poate face pe toată perioada anului cu condiția să existe posibilitatea irigării.
Plantațiile de căpșun se pot înființa primăvara, vara sau toamna.
Pot fi recomandate cele ce se înființează până la sfârșitul lunii august, plantele se fortifică pană apariția iernii și anul următor fructifică.
Distanța de plantare la căpșuni este de 70 de centimetri între rânduri și 25-30 de centimetri între plante pe rând.
Căpșunul formează rădăcini noi la 5-6 zile de la plantare, când temperatura este de 8-9 grade Celsius, și la 2-3 zile la o temperatură de 18-22 de grade Celsius.
Plantarea târzie, după 15 august, poate duce la descălțarea rădăcinilor, o parte din rădăcini se dezvelesc prin sfărâmarea pământului, datorită precipitațiilor si diferențelor de temperatură între noapte și zi. Plantarea de primăvară a căpșunului duce la o bună dezvoltare a plantelor, perioada optimă este 15 martie-15 aprilie.
În cazul plantării de primăvară, căpșunul nu trebuie lăsat sa producă; inflorescențele se elimină pe măsură ce apar.
În acest fel dezvoltă bine sistemul radicular, asigurând o recoltă bogată anul următor.
Producția în anul următor poate ajunge (în cazul respectării tehnologiei de cultură) la 25 de tone pe hectar, amortizând în acest fel cheltuielile pentru înființarea culturii.
Plantarea de vară a căpșunului, iunie, iulie, până pe 15 august se poate face cu stoloni recoltați direct din câmp, plantele se dezvoltă până toamna, asigură o recoltă bogată pentru anul următor.
Plantarea de toamnă a căpșunilor (după 15 august), lasă destul timp plantelor să dezvolte rădăcini, sunt bine pregătite pentru perioada de iarnă.
Daca plantele sunt bine dezvoltate pot fi lăsate să fructifice, în caz contrar inflorescențele se elimină la fel ca în cazul plantării de primăvară.
Pentru început se poate planta o suprafața mică, care pe măsură ce se acumulează experiența se poate mări, folosind ca material săditor stolonii produși de plantele de căpșuni.
Obligatoriu după plantarea căpșunilor trebuie făcute două sau trei irigări pentru punerea în contact a rădăcinilor cu solul și pentru a stimula emiterea de noi rădăcini.
Pentru menținerea umidității solului înainte de plantarea căpșunilor se face mulcirea.

gradinadeacasa2.wordpress.com/2012/11/28/capsuni-pe-balcon-2/

gradinadeacasa2.wordpress.com/2013/07/17/plantarea-capsunilor/
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
Capsunii mei in gradina
capsuni aranjamente.....
capsuni aranjamente.....
capsuni aranjamente....
capsuni aranjamente....
capsuni aranjamente...
capsuni aranjamente...
capsuni aranjamente..
capsuni aranjamente..
capsuni aranjamente.
capsuni aranjamente.
capsuni aranjamente
capsuni aranjamente
capsuni aranjamente1
capsuni aranjamente1
Capsuni in container
Capsuni in container

Comentarii album • 4
MargineanPaul 30 ianuarie 2015  
frumosi cei cataratori..aveti si de vanare?
Raportează
rami86 30 ianuarie 2015  
Nici un soi nu este catarator,tu il ridici pe arac.
Cei din gradina mea sunt in primele foto,scrie sub fiecare fotografie,iar celelalte foto sunt aranjamente diverse cu capsuni.
Numai bine!
Raportează
MargineanPaul 1 februarie 2015  
frumosi..sunt capsuni remontati?ce soi sunt..?
Raportează
rami86 1 februarie 2015  
Nu sunt remontati,nu stiu ce soi sunt.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.