2087 poze   305835 vizite

Diverse borcaneli

De cativa ani m-am apucat mai serios de facut conserve de tot felul .
La inceput au fost cartile de bucate, retete adunate de pe la alte gospodine iar mai nou ma inspir de pe net.
Acum ca am gradina si nu mai depind de ce este la piata iar anul asta am pus ceva in gradina , deja ma tot gandesc ce sa mai fac cu legumele coapte .
Imi permit sa fac tot felul de combinatii si rezultatele pana acum sunt foarte gustoase.
Borcanelile sunt fara conservanti,doar prin sterilizare acolo unde trebuie,sare,zahar,otet,hrean si multe mirodenii.

Blogul meu :

gradinasicamaramea.blogspot.com
Dulceata de nuci verzi
Dulceata de nuci verzi
Dulceata de nuci verzi, iunie 2011
Dulceata de nuci verzi, iunie 2011
Dulceata de nuci verzi,iunie 2011
Dulceata de nuci verzi,iunie 2011
Castraveti bulgaresti ,iulie 2011
Castraveti bulgaresti ,iulie 2011
Compot caise si cocoduse,iulie 2011
Compot caise si cocoduse,iulie 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu si gogonele,august 2011
Gem din coji pepene rosu,gogonele ,august 2011
Gem din coji pepene rosu,gogonele ,august 2011
Dulceata din coji pepene rosu ,iulie 2011
Dulceata din coji pepene rosu ,iulie 2011
Dulceata din coji pepene rosu,iulie 2011
Dulceata din coji pepene rosu,iulie 2011
Dulceata din coji pepene rosu,iulie 2011
Dulceata din coji pepene rosu,iulie 2011

Comentarii album • 77
Nume:



anonim
nelu 23 august 2016  
Nu va supărați,sunte-ti din vrancea?
Răspunde Raportează
rami86 26 august 2016  
Nu sunt din Vrancea.
Răspunde Raportează
mirelatimisoara 11 martie 2014  
felicitari as dori si eu reteta privat la dulceata de capsuni cu visine va rog
Răspunde Raportează
rami86 11 martie 2014  
Pur si simplu ,asa cum o faci simpla,avand cate putin din fiecare,le-am amestecat,am pus zahar,mirodenii dupa gust,totul eu fac la ochi si dupa gust.
Imi plac combinatiile,chiar daca le-am facut simple,de multe ori le combin cand le consum.
Numai bine!
Răspunde Raportează
mirelatimisoara 11 martie 2014  
multumesc frumoas inka o data felicitari
Răspunde Raportează
Lizica 27 septembrie 2013  
Îmi place tot ...Felicitari !
Răspunde Raportează
rami86 27 septembrie 2013  
Multumesc!
Răspunde Raportează
emilia68 28 martie 2013  
Esti o gospodina minunata...admir tot ceea ce faci! Felicitari!!!
Răspunde Raportează
tanya 26 ianuarie 2013  
ce de bunataaaati
Răspunde Raportează
rami86 26 ianuarie 2013  
Vii si le vezi,poate anul asta mesteresti si tu cate ceva.
Numai bine!
Răspunde Raportează
tanya 26 ianuarie 2013  
daca ma inveti tu ....eu cu astea sunt paralela...
Răspunde Raportează
rami86 26 ianuarie 2013  
Ce mesteresc eu este nimic pe langa ce mesteresti tu cu goblenurile,poate si altele.
In general eu fac retete simple,care sa nu trebuiasca cine stie ce migaleala sau dichiseli,ai sa vezi.
Numai bine!
Răspunde Raportează
lungunic 13 ianuarie 2013  
fie criza cat de grea tie nuti pasa de ea omul gospodar se pregateste
Răspunde Raportează
rami86 13 ianuarie 2013  
Care criza?
Multumesc!
Răspunde Raportează
corinap 3 decembrie 2012  
Am vazut ca ai aici numai bunatati,dar totusi nu inteleg ''Diverse borcaneli"
as vrea si eu anumite retete.........
Răspunde Raportează
rami86 3 decembrie 2012  
In general la fotografii am scris compozitia,eu le fac ochiometric si dupa gust.Daca vrei ceva anume ,imi spui si scriu despre ea.
"Diverse borcaneli" ca sunt majoritatea conserve.
Sa auzim numai de bine!
Răspunde Raportează
corinap 3 decembrie 2012  
Esti o dragutzta,ms.
Răspunde Raportează
mihaelaneacsu 2 decembrie 2012  
Felicitari!
Răspunde Raportează
doinabacau 25 noiembrie 2012  
O camara plina cu atatea bunatati si gospodina care le-a preparat,merita multa admiratie,felicitari!
Răspunde Raportează
anasstasia 8 noiembrie 2012  
Rami, esti o mare gospodina! Te admir pentru puterea ta de munca si pentru minunile pe care le ai in curte.
Răspunde Raportează
rami86 8 noiembrie 2012  
Multumesc!esti o draguta,dar avand gradina,musai trebuia sa fac ceva cu roadele ei,asa ca inspirandu-ma de pe net,au iesit toate grozaviile astea.
Răspunde Raportează
lalea 5 noiembrie 2012  
ESTI, O SUPER GOSPODINA!
TOATE-S MINUNATE!
Răspunde Raportează
rami86 5 noiembrie 2012  
Multumesc!
si eu ma minunez cate am putut face,multe inca au ramas pe lista,la anul.
Sa auzim numai de bine!
Răspunde Raportează
Gabiuta 5 noiembrie 2012  
Dulceata de pepene galben ai facut?E asa de parfumata si buna....
Draga mea felicitari!Te admir!
Răspunde Raportează
rami86 5 noiembrie 2012  
Multumesc!
Inca nu am facut,urmeaza,in fiecare an testez cate ceva nou ,daca ne place ramane pe lista.
Sa auzim numai de bine!
Răspunde Raportează
leonora 30 octombrie 2012  
O adevarata gospodina,felicitari.
Răspunde Raportează
rami86 1 noiembrie 2012  
Multumesc!
Răspunde Raportează
mariafebruarie 15 octombrie 2012  
Ce este clarificantul acesta ? ce proprietati are ?
Răspunde Raportează
rami86 15 octombrie 2012  
Gheea/untul clarifiat bine preparata nu râncezeste,
nu mucegaieste,
putând fi tinuta la temperatura camerei saptamâni si chiar ani la rând fara a-si schimba proprietatile.
Care este scopul sau terapeutic?
-Tonic, reîntineritor
-Nutritiv (textele ayurvedice spun ca "hraneste toate tesuturile si organele")
-Antianemic
-Detoxifiant (împiedica acumularile toxice numite "Ama" în medicina Ayurveda)
-Antidot în caz de otraviri
-Scade colesterolul sanguin
-Stimulent al digestiei
-Scade aciditatea gastrica
-Bun în caz de tuse cronica, bronsita si astm (împreuna cu anumite amestecuri din plante)
-Recomandat în afectiuni biliare
-Recomandat în insomnie - o lingurita de ghee în lapte cald, seara la culcare induce somnul profund în mod natural
-Recomandat în epilepsie si tulburari de memorie
-Se foloseste cu rezultate bune în afectiuni ale pielii
-Consumul regulat de ghee duce la lubrefierea mucoaselor si a pielii, creste stralucirea parului, unghiilor si pielii

Mai multe pe
www.steaua-divina.ro/articol/ghee-untul-clarifiat-aliment-si-medicament
Sa auzim numai de bine!
Răspunde Raportează
anonim
Vale Crisan 1 octombrie 2012  
Foarte interesant , ma intereseaza , sa sti ca voi pune si eu pe iarna din aceste minunate retete ,,
Răspunde Raportează
rami86 1 octombrie 2012  
Daca ai materia prima ,mai ales din gradina proprie,iti spun ce si cum sa le prepari,cu ceva inspiratii de pe net si dorinta de a prepara cat mai natural ,au iesit bunatatile astea.Acum ma apuc sa fac salata de legume cu sare,este superrrr...
Răspunde Raportează
mikiela 1 iunie 2012  
delicioase..felicitari/
Răspunde Raportează
anonim
PISTI LA LA LAND 27 mai 2012  
SA VA TRAIASCA MAMICA ...75 GOING STRONG ...

MUSTUL E O NEBUNIE ...MAI VREAU ...LA LA ...
Răspunde Raportează
anonim
PISTI LA LA LAND 27 mai 2012  
BINE CA FACETI OTET MERE , CA CE E PE PIATA ACUM E BORSH ...

SCUZE BORSHUL E MAI BUN ...

SA ZIC BINE NICI MACAR BORSH NU E ...
LA LA LA ...BINE FACETI
Răspunde Raportează
anonim
PISTI LA LA LAND 27 mai 2012  
NICI GUTUI NU MAI ATI AVUT ...MA-TI TINUT FARA GUTUI ANUL ASTA ...MMM ...I BUKING. GUTUI .PLS.
Răspunde Raportează
anonim
TOT EU, PISTI LA LA LA 27 mai 2012  
TOATE DULCETURILE LE-AM LUAT LA RIND ,... SINT JOS PALARIA ...
SURPRIZA CU COAJA DE PEPENE CINE AR FI CREZUT...LA EGALITATE CU TOATE

IN CITEVA AM ADAUGAT EU NUCA PISATA ... MERCI
YAMI!
Răspunde Raportează
anonim
Ileana 6 august 2016  
Cind erau fetele mici era reteta cea mai ieftina si buna de facut cornulete cu gem din coji de pepene .In fiecare cornulet cite o bucatia este f bun........
Răspunde Raportează
mariflor 19 aprilie 2012  
Nu mai pot sa ma uit! M-a luat foamea.
Răspunde Raportează
mariafebruarie 14 martie 2012  
Vai,m-ai dat gata cu " borcanelile " tale ! Felicitari, te-am salvat in lisat de prieteni si sigur vei fi sursa de inspiratie ptr sezonul viitor de conserve.Nu stiu daca voi avea timp ptr ele -ptr ca pe 1 sept. voi fi soacra mare ,dar trebuie sa mancam nu ?
Si ce am vazut la tine...chiar mi-a placut si in general mie imi plac lucrurile 'mai altfel '!!
Răspunde Raportează
Lenny 13 martie 2012  
Cu atatea "borcaneli" ar trebui impartasite si retetele!
Răspunde Raportează
Lenny 13 martie 2012  
Mai ales la tot ce contine ardei iuti!
Răspunde Raportează
rami86 14 martie 2012  
Retetele sunt simple si cantitati ochiometrice si dupa gust,am pus foto cu legumele si cam ce am facut cu ele ,tocate sau date la blender,rosiile le curat doar cotorul sau vreo stricaciune,ardeii curatati de cotor,ardeii iuti cu totul,eu nu pun nici sare sau conservant,decat mirodenii unde este cazu,puse in recipiente, sterilizate 1/2 ora,puse in patura doua zile,asezat in camara,gatit cu ele acum ,o bunatate.
Ardeii iuti am pus in diverse proportii gustative,cam in toate conservele cu rosii si ardei.
Pasta de ardei iuti,am dat prin blender cu tot cu seminte, am adaugat doar la inceput cateva rosii ca sa am zeama,decat apa mai bine rosie,am fiert cam o ora apoi le-am pus fierbinti in sticle pet,am dus lipsa de amalaj si am recurs la sticlele de 1/2 pet,pasta de ardei simpla si cea iute ,a iesit o nebunie .
Ce imi place cel mai mult este sosul de legume din trei parti:ardei/rosii-patrunjel/busuioc-sfecla rosie/morcov/dovlecel/rosii,le-am dat la blender si sterilizate,o bunatate.I-am dat o sticla unei matusi si ma suna sa imi spuna ca este stricata,este maro deasupra,ii zic ca nu are nimic asa arata din cauza la sfecla,dupa ce la desfacut m-a intrebat daca nu mai am .
Ardeii iuti in marinata de otet ,i-am pus intregi,taiati si in combinatie cu ceapa si ardei capia,astia din urma sunt grozavi.
La dulceturi fac tot felul de combinatii iar la majoritatea am adaugat dupa gust ghimbir,le da o aroma pikanta ,super.
Ce mai mi-a placut cum a iesit: dulceata de piersici cu vin rosu si ardei iute .
Era sa uit ,au iesit grozav pastaile iuti:
fasole fideluta sau fasole la metru/ardei iuti,cat vrei sa fie de iuti/ceapa/marinata de otet sau saramura,o bunatate.
Sa auzim numai de bine!
Răspunde Raportează
Lenny 19 septembrie 2012  
E super pasta de ardei iute! Multumesc!
Răspunde Raportează
lalea 7 decembrie 2011  
La multi ani,mamei tale!D-l D-zeu s-o binecuvanteze cu sanatate si fericire!
Răspunde Raportează
rami86 8 decembrie 2011  
Multumesc!
I-am facut surpriza cu tortul asta ,a iesit super grozav cu crema din branza fagaras, dulce de leche cu ciocolata si nuca,iar restul ca la orice tiramisu.
Cand am facut dulce de leche zicea ce tot fierb atata,i-am spus ca este ceva super si se va linge pe degete,asa a fost in final .
Răspunde Raportează
lalea 8 decembrie 2011  
Ma bucur nespus de mult,ca mama ta te iubeste si te apreciaza!Sa dea D-l D-zeu sa fie asa,pana la "capat"!
Răspunde Raportează
Ninutza 25 noiembrie 2011  
Arata foarte bine toate!
Răspunde Raportează
lalea 22 noiembrie 2011  
De-acum poate sa vina iarna!
Răspunde Raportează
rami86 23 noiembrie 2011  
Poate sa vina ,am sa-i dau si ei sa guste.
Răspunde Raportează
adriana85 22 noiembrie 2011  
nu am auzit niciodata de/dulceata de lapte,,,nu imi dai si mie reteta pt ca sunt f curioasa sa vad cum este
Răspunde Raportează
rami86 23 noiembrie 2011  
Nici eu nu am auzit pana de curand ,am ales varianta din lapte proaspat,caci am abonament la o vacuta.Este simplu de facut dar trebuie sa fi in bucatarie cand o faci caci trebuie sa mesteci din cand in cand sa nu se prinda.E bine sa ai un vas cu fund dublu sau o plita.
2l lapte dulce l-am pus la fiert cu 600gr zahar/a iesit prea dulce data viitoare am sa pun doar 500gr,1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu si un vf.cutit sare .Ai grija cand se umfla dai focul mic si mesteci ,apoi il lasi sa fiarba cam 2 -3 ore.Eu l-am fiert cam 2 ore nu vroiam sa iasa prea groasa crema .Mi-au iesit 3 1/2 borcane de 330gr.
Vezi ca este asa buna ca poate sa dea dependenta,eu ma abtin greu.Acum vreau sa fac si cu ciocolata/cacao ,si alte mirodenii.
Succes in tot ceea ce faci
Răspunde Raportează
rami86 23 noiembrie 2011  
Uite aici mai multe variante de Dulce de leche ,
www.cevabun.ro/dulce-de-leche/
Răspunde Raportează
adriana85 23 noiembrie 2011  
multumesc o sa incerc
Răspunde Raportează
sylvia 10 noiembrie 2011  
ha,ha... mi-a venit o idee!! putem face schimb de borcanele!!!
Răspunde Raportează
sylvia 10 noiembrie 2011  
bun.... borcaneli! fac si eu ca o nebuna! stiu ca ce este facut de mine , e mai natural. eu nu folosesc "adaosuri" la toate produsele mele!
Răspunde Raportează
rami86 10 noiembrie 2011  
De cativa ani am inceput sa fac fel de fel ,anul asta avand gradina si a fost f.f. bogata,a trebuit sa fac tot felul de combinatii.Mai am un pic si inchei campania 2011.Am inceput recesamantul borcanelilor ,nu-mi vine sa cred cate am putut face,mai ales ca o parte deja le-am consumat ,le-am facut cadou,le-am vandut.
Toate ce le fac folosesc doar conservanti naturali,sare,otet de vin,hrean,ghimbir,usturoi,zahar,sterilizare,mirodenii cat mai multe.
Răspunde Raportează
lalea 8 noiembrie 2011  
Super bunatati!
Produse sanatoase!
Răspunde Raportează
norela 31 octombrie 2011  
multe bunatati si satisfactia e mare cand toate sunt pline din propria productie!
Răspunde Raportează
adriana85 26 octombrie 2011  
waw...o gramada de bunatati!multe buntati din acest album nici nu am stiut ca se pot conserva...cata munca dar mai ales cata satisfactie,iarna nu iti bati capul cu intrebarea;oare ce sa mai fac de mancare?
Răspunde Raportează
rami86 27 octombrie 2011  
De 11 ani ne-am schimbat alimentatia,mai mult pe legume ,fructe,cereale si tot felul ,mai sanatos.
Asa mi-am dat seama ca ce este facut de mainile tale este mai bun si mai ieftin.
Muraturi ,dulceturi am mai facut,la congelator am tot pus, dar am vazut ca legumele sterilizate(eu doar atat le fac ,fara conservant,sare,zahar,doar mirodenii la unele)sunt gustoase ,ca si cand atunci le culegi ,iar diversele mancaruri le fac imediat, ele deja sunt fierte.
Anul asta am facut atatea deoarece am avut gradina si a fost peste asteptari de bogata.Trebuia sa fac ceva cu ele daca tot sau facut,asa ca le-am combinat in tot felul,m-am inspirat de pe net.
Ce vezi este o parte din ce am borcanit,sotul meu ma ia peste picior ,imi striga :Sticleeee,borcaneee cumparam.
Eu ii zic ca acum e perioada lor,plus de asta va fi o economie in buget si stiu ce mananc,fara conservanti,fara alte mizerii care am citit ca se practica.
Mama-soacra ,de la ea am invatat multe ,mi-a spus cata vreme sunt sterilizate bine nu au cum sa se strice,iar cele care nu au fost bine capsate se vad imediat si le consum .
Mai am putin si termin campania asta ,deja m-am apucat de recesamantul conservelor,acum le ordonez, am facut unele sa le vand .
O matusa imi spunea ca nu sa meritat sa piarda atata timp cu facutul unui gem de prune asa ca mai bine cumpara,eu ii zic daca vrea din cel cu chimicale ,e ok.Ea imi zice ca nu din ala cumpara ,ci din piata de la o femeie care vinde dulceturi.
Atunci mi-a dat ideea, daca tot am legume si fructe ,le procesez in tot felul ,de ce sa nu le si vand .
Oricum ,anul asta am avut o experienta grozava ,mai ales ca eu ziceam mereu ca sunt fata de oras si gradina mea este la piata.
Orice are un inceput iar internetul m-a ajuta enorm.
Răspunde Raportează
adriana85 27 octombrie 2011  
Ai perfecta dreptate,in ziua de azi doar atunci sti ce mananci cand sunt facute cu mainile tale,si eu am pus cateva dar cele clasice;gem,suc de rosi,compot,,,si nu m-am riscat doar cu sterilizarea pt ca nu am in plus(tatal meu are o gradina dar nu este f mare),dar daca tu zici ca sta doar cu sterilizare parca mas incumeta sa incerc anul viitor.
Buna ideie sa si vinzi,pt ca sunt din ce in ce mai cautate produsele naturale!
Răspunde Raportează
doinabacau 21 octombrie 2011  
O multime de arome,felicitari!
Răspunde Raportează
rami86 27 octombrie 2011  
Multumesc.
A fost un an bogat.
Răspunde Raportează
clara70 10 octombrie 2011  
f. harnica! cum vine gemul de piersici cu vin? si legumele pentru mancare sunt crude (e si morcovul, ca in descriere nu mai apare), fara sare, fara conservant? doar sterilizate dupa aceea?
Răspunde Raportează
rami86 13 octombrie 2011  
Gemul de piersici cu vin rosu a iesit super,m-am inspirat de pe net si am zis in loc de apa sa pun vin sa vad ce iese ,a iesit grozava .La gem am mai pus ca mirodenie, menta proaspata.
Conservele care le fac cu legume crude ,doar le tai feliute sau le dau prin blender ,fara sare ,conservant,doar le sterilizez.
Anul asta avand gradina bogata, am facut tot felul de variante si am vrut in special sa le conserv cat mai natural sa nu pierd prea mult din val.lor.
La legume pentru mancare ,toate sunt crude ,in prima jumatate am dat prin blender rosii+ardei+ardei iuti+morcov ,am tocat busuioc si patrunjel cat mai mult,apoi rosii+dovlecel+sfecla rosie+morcov.Am sterilizat 30 min.dupa ce da in clocot si 2 zile in paturi.Au iesit super .Asta am facut-o caci aveam dovlecei si sfecla in prostie si vroiam sa le conserv cumva .Am facut din ele si juma juma in borcan ,a iesit foarte bun.
Răspunde Raportează
clara70 13 octombrie 2011  
aha! te-am intrebat daca ai pus conservant ptr ca mie nu-mi place gustul pe care il da mancarii conservantul. In ultima vreme am facut cu acid salicilic (nu acetilsalicilic adica aspirina - ca iese cam la fel ca si conservantul) si a fost destul de ok. O sa incerc si eu asa cum ai zis. multumesc ptr raspuns
Răspunde Raportează
prepelite2012 23 august 2011  
eu am renuntat la intorsul borcanelor pentru ca ce ramane pe capac mucegaieste sau se innegreste sau rugineste capacul. Pur si simplu pun borcanele curate pe o tava cu apa fierbinte pana se incalzesc si torn direct compozitia clocotita - se sterilizeaza instantaneu si nu mai pierd timpul cu alte procedee. Pe urma le pun direct in pat cald.
Răspunde Raportează
anonim
mariana serbanoiu 29 august 2014  
interesant ....anul acesta a fost prima data cind am avut gradina ....lucru mult cu pamintul..de caldura mare mon ser dar....am avut si o recolta bogata ..la inceput nu stiam ce sa mai fac cu recolta ..apoi am pus ..borcaneli ..si m-am apucat de vindut legume .... am mai dat si cadouri ca sa ma laud cu recolta mea ..si dupa aia au inceput sa curga cererile de rosii si ardei si dovlecei de nu am avut ce mai vinde ....dar la cit a fist de bogata gradina am tot avut ..asa ca cine lucreaza ..are de toate ...
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.